2013. augusztus 26., hétfő

KÉK JÁCINT!! ŐSSZEL ÜLTESD! - Jelenlegi ára: 1 Ft

KÉK JÁCINT
1 DB HAGYMA 
Hajtathatjuk a növényeket földbe ültetve, vagy pedig speciális hajtató-pohárkákban. A gyökerek számára a vízzel teli alsó rész biztosít teret, vigyázzunk, hogy a hagyma ne álljon a vízben. A hajtatáshoz papírsüveget használhatunk, amelynek anyaga keményebb csomagolópapírból készíthető el. A süveggel letakart hagymákat 10-15 C°-on tároljuk. Ha már megjelentek az üvegen át is jól látható gyökerek, akkor melegebb helyre tehetjük az edényt. Ha a virágrügynek már a színe is átsejlik a leveleken, akkor a süveget leemeljük, a növényünket bevisszük a szobába, és az ablakba állítjuk. . Az elvirágzott növényeket tavasszal kiültethetjük a kertbe.
KERTBE ÜLTETÉS ESETÉN:
15 CM mélyre, szeptembertől decemberig
A növényt a kertben elvirágzásig (április) nem kell öntözni, mivel a talajban ebben az időszakban még elegendő nedvesség áll rendelkezésére. Ugyanakkor nem árt két-három alkalommal tápoldatozni, valamint gyomtalanítani. Száraz időben virágzás után feltétlenül öntözzük a talajt, nehogy kiszáradjon. Az elvirágzott tövekről mindig vágjuk le a tokocsányokat.
A jácint hagymája hároméves korig növekszik, ezután erosen sarjadni kezd. A sarjhagymákat leválaszthatjuk, kiültethetjük a kertbe, szép virágok fejlodnek ki belőlük.
Az aukcióim közt találsz pinket és kéket is!
ÖRÖMTELI KERTÉSZKEDÉST KÍVÁNUNK!



Jelenlegi ára: 1 Ft

Az aukció vége: 2013-08-31 20:14
. KÉK JÁCINT!! ŐSSZEL ÜLTESD! - Jelenlegi ára: 1 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése