2013. március 26., kedd

Bánk József: Jézus közelében - Jelenlegi ára: 1 240 Ft

Bánk József: Jézus közelében
Raktári szám: M004055
ISBN: 9633601258
Kiadás éve: 1981
Kiadó: Szent István Társulat Az apostoli szentszék könyvkiadója
Méret: 144*204 mm, 658 oldal
Állapot: vászonkötés, előlapon bejegyzés, lapél enyhén foltos
A II. Vatikáni Zsinat után a papságról, divatos szóval élve a "papi identitas"-ról Nyugaton nagyon sok könyv jelent meg. Ezek között számos olyan volt, amely indokolatlanul kemény, sőt bántó, kíméletlen és igazságtalan kritikai hangot ütött meg. Abban viszont igazuk volt a könyveknek, hogy a világháború szörnyű viharának elültével, a mai forrongó, átalakuló világban a papoknak egytől egyig "lélekben és igazságban" sokkal jobban ki kell tűnniök, mint eddig. Már a Zsinat előtt mindjobban hangoztatták papjaink is: "Ecclesia semper reformanda" - az Egyház mindig reformra szorul. Ennek a különben lapidáris igazságnak az alapjáig kívánok visszanyúlni és a fenti felhívást így módosítanám: "Sacerdos semper reformandus", vagyis elsősorban mindig a papnak van szüksége megújulásra. Minden korban! Ma is, és itt is! Nálunk a háború óta nem jelent meg olyan könyv, amely a papok lelkiségével foglalkoznék. Ezt a hiányt igyekszik pótolni ez a szerény munka. Pázmány Péter a nagy esztergomi bíboros érsek volt vezérlő kalauzom: "Magam gondolatait és ujjamból szopott dolgokat nem írok. Isten könyvéből, az anyaszentegyház Doktorinak írásából vettem tanításomat" (Pázmány: Összes Munkái, Budapest, 1894-1905. III. kt. 115. )
Tájékoztató:
Könyveink korlátozott darabszámúak és megtalálhatóak antikváriumunk honlapján is. Ritkán, de előfordulhat, hogy egy adott könyvet mindkét helyről egyszerre rendelik meg.
A sikertelen megrendelésről emailben tájékoztatjuk és elnézését kérjük.
Szállítás:
- személyes átvétel Győrben, Pápán, Sopronban, Debrecenben, Veresegyházán és Budapesten az I., és a XIV. kerületben - költségmentes
- előreutalással futárral egységesen Gránit bank számlára 765 Ft
- átvétel Pick pack pontokon, az ország több, mint 400 Hírlapboltjában, benzinkútján - 750 Ft
- előreutalással a könyv súlyának megfelelően, a postai díjszabás alapján Gránit bank számlára
- külföldre a Paypal rendszerén keresztül történő előreutalással, a postai díjszabás alapján
- Szlovákiába 10 kg-ként 2, 5 euró



Jelenlegi ára: 1 240 Ft

Az aukció vége: 2013-04-12 06:49
. Bánk József: Jézus közelében - Jelenlegi ára: 1 240 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése